Informacja w sprawie kart Multisport

NSZZ Solidarność przy Wodociągach Jaworzno sp. z o.o., odnosząc się do informacji  związanych z dodatkowymi żądaniami w postaci świadczeń kart Multisport dla pracowników i ich rodzin, pragnie poinformować iż  NSZZ Solidarność Wodociągi Jaworzno zawsze stoi po stronie pracowników oraz angażuje się w działania pro pracownicze, podejmując rozmowy w sprawach ważnych i istotnych dla ogółu pracowników. Mając na uwadze priorytety oraz skalę tematu, a także zainteresowanie potencjalnych odbiorców, dla których świadczenie byłoby adresowane, oznajmiamy, że takie rozwiązanie w jaworznickim przedsiębiorstwie wodociągowym zostało już przepracowane. Niestety z perspektywy czasu i zainteresowania, w sposób naturalny wygasło. Obecnie pracownicy oraz członkowie Śląsko – Dąbrowskiej Solidarności mają możliwość skorzystania z szerokiego zakresu benefitów w tym kart sportowych. Dodatkowo pracodawca Wodociągi Jaworzno dla chętnych i zainteresowanych dopłaca do zajęć sportowych i wejść na jedną z lokalnych siłowni. Ta forma sprawdza się. Ma stałą grupę odbiorców, która może być poszerzona. Jednocześnie Zarząd oraz członkowie Solidarności przy Wodociągach Jaworzno są zgodni, że w obecnych czasach środkami z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych należy starannie i sprawiedliwie dysponować bez zbędnego medialnego szumu i populizmu.

Komisja Zakładowa